Plante aromatice taiate proaspat (verzi)
Plante aromatice in ghiveci
Plante aromatice uscate

Tehnologii de cultivare

În ferma noastra usturoiul ocupă un loc important între culturi. De la an la an mărim suprafeţele însamânţate cu usturoi şi introducem în cultură soiuri noi. Folosim soiuri româneşti, locale, bine adaptate condiţiilor zonei noastre.

În continuare vom descrie tehnologia aplicată de noi în cultivarea acestei plante. Fiecare însa trebuie sa o adapteze condiţiilor specifice locului de cultură. Ceea ce funcţionează bine la noi poate să funcţioneze mai puţin bine în condiţiile de cultură din Moldova. citeste mai mult despre cultivarea usturoiului


Busuiocul este folosit in bucătărie si în cosmetice/farmaceutice în 3 moduri: proaspăt, uscat şi sub formă de uleiuri esenţiale. Proaspăt folosim frunzele direct în mâncare: la paste, pizza, sosuri, pesto, etc. Uscat se foloseşte în mâncare atunci când nu putem gasi frunzele proaspete sau in preparate specifice care necesită condimentarea cu busuioc uscat. A treia variantă, cea de ulei esenţial, este mai rar întalnită în rândurile consumatorilor casnici. Cel mai des această variantă este folosită în industria farmaceutică si în industria parfumurilor. citeste mai mult despre cultivarea busuiocului


Porumbul zaharat (sau dulce) este o specie de porumb diferita de porumbul furajer. Ca sa va dati seama mai usor, este porumbul din salate, de pe pizza sau din conservele Bonduelle. Este moale, are bobul ceva mai mic, iar el – ca si planta si stiulete – este mai mic decat porumbul "normal". citeste in continuare

Contact rapid si comenzi

Ne puteti contacta sau ne puteti trimite comenzi la telefoanele / emailul de mai jos:

+4073 456 6050 (vodafone)
+4074 304 8098 (orange)
andrei@FermaDinPoiana.ro