Plante aromatice taiate proaspat (verzi)
Plante aromatice in ghiveci
Plante aromatice uscate

Usturoi depelat (curatat de coaja), usturoi decorticat

Usturoiul depelat (curatat) ambalat la vid, galeti de plastic alimentar sau saci de polietilena este gata de procesare in alimente (mezeluri, conserve, sosuri), fara ca dumneavoastra sa mai trebuiasca sa il decojiti. Procesul de curatare se face in mediu uscat si fara operatiuni mecanice asupra usturoiului pentru a prelungi valabilitatea produsului. Livram usturoi pentru fabrici de mezeluri, fabrici de conserve, de sosuri, dar si pentru distribuire in restaurante (HoReCa).

Usturoiul depelat ajuta in special fabricile mari care folosesc cantitati industriale si care trebuie sa il proceseze in alte alimente, dar si restaurantele sau hotelurile care folosesc cantitati de cateva kg pana la zeci de kilograme. Prin achizitia de usturoi gata curatat salvati timp si munca angajatilor. In plus, usturoiul gata curatat nu mai prezinta pierderi - ceea ce primiti este doar pulpa de usturoi, fara coji, graunti uscati, radacini, gat sau frunze. De obicei 750 grame de usturoi curatat de coaja inlocuiesc in preparate 1000 grame de usturoi capatana.

Downloadeaza de aici o fisa de prezentare a usturoiului depelat.

Avantajele usturoiului decorticat

 • produs fără pierderi față de usturoiul în căpățână - se livrează doar pulpa de usturoi, efectiv ceea ce se folosește în industria alimentară, nu se mai aruncă nimic. La această procesare din usturoiul căpățână se aruncă aproximativ 25-30% din cantitate, reprezentând frunze, radăcini, căței stricați.
 • folosiți o cantitate mai mică față de usturoiul în căpățână - deoarece usturoiul depelat nu conține frunze, rădăcini sau chiar pământ, 1 kg de usturoi depelat echivalează cu aproximativ 1,33 kg usturoi în căpățână în ceea ce privește gustul în preparat.
 • calitate ridicată față de usturoiul căpățână - prin faptul că este curățat, impuritățile (frunze, rădăcini, chiar pământ) nu ajung în preparat. Astfel preparatul este de o calitate mai bună.
 • costuri mici la procesare - usturoiul depelat nu mai implică alte operațiuni în afară de a fi direct spălat și tocat.
 • aroma puternică față de usturoiul deshidratat - fiind un produs proaspăt, aroma sa este mult mai puternică față de usturoiul deshidratat. Nutrienții, vitaminele și uleiurile volatile conținute sunt de 3-5 ori mai multe în usturoiul proaspat.
 • preț mic față de usturoiul deshidratat - evident, usturoiul proaspăt este mai ieftin la această oră decât cel deshidratat.
 • cel mai bun preț pentru achizițiile din vară - poate fi achiziționat vara la cel mai bun preț și poate fi păstrat sub formă de pastă cu sare la frigider timp de un an de zile.

Ambalarea usturoiului curatat

Ambalarea se poate face la cererea clientului. Folosim pana acum ambalarea usturoiului in pungi vidate (de la 250g in sus), in borcane si galeti de plastic alimentar sau chiar in saci de polipropilena. Putem insa ambala dupa cum doriti dumneavoastra si suntem deschisi oricaror sugestii. Iata mai jos cateva modalitati de ambalare folosite acum:

 • usturoi ambalat in vid (250g ... 3-5kg)
 • usturoi depelat ambalat in borcane (500g ... 3-5kg)
 • usutroi curatat ambalat in galeti plastic alimentar (3-5kg ... 20-25kg)
 • usturoi depelat ambalat in saci de plasitc (20 - 40kg)

Preturi pentru usturoiul depelat

Preturile pentru cantitati mari sau livrari periodice sunt negociabile, insa ca sa va puteti face o idee iata mai jos cateva preturi pentru livrari en gros:

 • ambalat vid: de la 15 lei/kg
 • ambalat borcane, galeti plastic alimentar: de la 12 lei/kg
 • ambalat in saci de plastic: de la 11 lei/kg
 • preturile nu includ transport (disponibil contra cost)

In functie de cantitati sau periodicitatea livrarilor se pot acorda reduceri, deci pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati.

Imagini cu usturoiul depelat in ferma

(click pe imagine pentru marire)

Usturoi depelat

cultivat in
Romania, Spania
capacitate
300 to/an
incepand cu
tot timpul anului
pret de la
12 Ron / kg
posibilitate transport
contra cost

Comanda usturoi

Poti comanda produsele telefonic sau prin email folosind informatiile de mai jos:

Telefoane
+4073 456 6050 (vodafone)
+4074 304 8098 (orange)

Email: andrei@FermaDinPoiana.ro

Atentie! Comanda este finalizata numai dupa confirmarea telefonica!


Posibilitate Transport

Pentru comenzile ferme putem face contra cost distribuţia direct la dumneavoastră. Capacitatea este de maximum 3,5 tone per transport, iar preţul este de 1,30 lei/km (doar dus). Distanţa se măsoara de la poarta fermei (Poiana Mare, Dolj)

Putem de asemenea livra prin curier rapid.

Ridicarea de la poarta fermei

Produsele dumneavoastra pot fi ridicate direct de la poarta fermei in urma unei comenzi prealabile cu cel putin o zi inainte. In acest caz dumneavoastra trebuie sa asigurati transportul.

Contact rapid si comenzi

Ne puteti contacta sau ne puteti trimite comenzi la telefoanele / emailul de mai jos:

+4073 456 6050 (vodafone)
andrei@FermaDinPoiana.ro